facebook-link twitter-linklinkedin-link

Home Γιαννης Χρυσου Βιογραφικό

Βιογραφικό


Εργάζομαι στο αντικείμενο της Διατροφής και της Διαιτολογιας απο το 1999. Διατηρώ το προσωπικό μου Διαιτολογικού γραφείο στο Μαρουσι απο το 2001. Παράλληλα είμαι Δ/ντης του Διαιτολογικού Τμήματος στην Ευρωκλινικη Παιδων.

Σπουδασα στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Επίσης είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι καταφέρνω να συνδυάζω άριστα την παροχή διατροφικών οδηγιών αλλά και αύξησης της φυσικής δραστηριότητας με τον καλύτερο και επιστημονικό τρόπο.

Στην επαγγελματική μου καριέρα έχω εργαστεί ως υπεύθυνος διαιτολόγος στο τμήμα παχυσαρκίας του Ενδοκρινολογικού τμήματος του Κοργιαλένειου - Μπενάκειου Νοσοκομείου και στο δημοτικό Πολυιατρείο του Δήμου Πεύκης.

Από το 2002 συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια ενημέρωσης των καταναλωτών μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διατηρώντας της δική μου στήλη στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάνη στην ΝΕΤ, σε εκπομπή μαγειρικής στο STAR CHANNEL, αλλά και στην ενημερωτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ, από το 2002 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα αρθρογραφώ σε αρκετά περιοδικά υγείας όπως το FORMA, το PARENTSκ.α. αλλά και στον ημερήσιο τύπο.

Το διάστημα 2000 έως το 2006 συμμετείχα με ουσιαστικό έργο στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων από την θέση του Γενικού Γραμματέα. Μετά το 2007 αποτέλεσαν ιδρυτικό στέλεχος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, ενός μη κερδοσκοπικού φορέα για την ενημέρωση των καταναλωτών με συνεχές έργο τόσο στην βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των ενήλικων ελλήνων και των παιδιών, όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παχυσαρκίας. Μαζί με τους συνεργάτες μου Χαράλαμπο Γεωργακάκη και Κωνσταντινο Ξένο, έχω δημιουργήσει συγχρονα προγράμματα ενημερωσης των πολιτών που έχουν λάβει χώρα σε σχολεία της Αττικης αλλα και στα μεγάλα ΚΕΠ της Αθήνας.

Παράλληλα τα χρόνια αυτά έχω συνεργαστεί με μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων με σκοπό την δημιουργία νέων - πιο υγιεινών προϊόντων αλλά και για την βελτίωση των υπαρχόντων προϊόντων (σχετικά με την σύσταση και την ετικέτα τους).